Športna masaža

Zdravljenje z dotikom, masažo in obdelavo telesa pozna različne pristope. Ta pristop se ukvarja s fiziologijo in se osredotoča na mišično-kostni sistem. Na splošno je taka masaža dokaj močna - iz nje se je razvila športna masaža.

S številnimi vrstami prijemov in obdelave kože terapevti lajšajo bolečine in napetost v mišicah. Cilj je obnovitev strukturne povezave in ravnovesja v telesu s sproščanjem kroničnih napetosti, ki ovirajo lahkotno držo in gibanje. Deluje v glavnem na vezivna tkiva ali mišične ovojnice, ki so zaradi stalne slabe drže ali ponavljajočih se gibov pri športu, postala trda, neelastična in negibljiva.

Pri športni masaži obdelujemo mišične ovojnice s trenjem in raztezanjem ter tako sproščamo celotno telo. Prav tako športna masaža služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, kakor preprečevanju morebitnih poškodb.

Zakaj športna masaža?
- Zmanjša otekanja pri mikropoškodbah,
- sprošča otrdele mišice,
- pospeši krvni obtok,
- odplavlja mlečno kislino iz mišic,
- zmanjša pojav krčev.

Masaža je cenjena tudi zato, ker prispeva k dobremu počutju. Ko telo sprosti napetost, obremenjenost izgine, to pa vodi k večjemu občutku lahkotnosti in sreče. Te čustvene spremembe ustrezajo hormonskim spremembam, do katerih pride v telesu med masažo - zmanjšanje stresnega kortizola in povečanje dobrega hormona oksitocina.

NAROČITE SE
Mnenje obiskovalcev:
Športna masaža
4.9 (97.33%) od 15 ocen