Manualna terapija

Manualna obravnava zajema uporabo manipulativnih tehnik za hitro povrnitev funkcije, zmanjšanje bolečin in izboljšanje gibljivosti.

Kaj je manualna terapija?

Manualna terapija je klinični pristop z uporabo kvalificiranih tehnik, ki jih varno uporabljamo za diagnosticiranje in zdravljenje. Zajema različne tehnike, ki se izvajajo z rokami (manus=roka).

Pretežno nežne manipulativne tehnike se uporabljajo za ponovno vzpostavitev zmanjšane funkcije, odpravljanje bolečin, zmanjševanje mišičnega tonusa in izboljšanje gibljivosti v sklepih.

Kako manualna terapija učinkuje?

Za izboljšanje mišično-skeletne funkcije z manualno terapijo povečujemo tudi obseg gibljivosti (ROM – range of motion), izboljšujemo kontraktilnost in razteznost mehkega tkiva ter povečujemo stabilnost.

Sproščanje napetih mišic zmanjšujemo z masažnimi tehnikami mehkega tkiva. Pritisk na mišico pomaga sprostiti mišico, poveča cirkulacijo, mehča zabrazgotinjeno tkivo in zmanjšuje bolečino.

Manualna terapija za različne težave

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Z manualno terapijo običajno obravnavamo:

– težave s hrbtenico,
– težave z bolečinami v sklepih in mišicah,
– išias,
– športne poškodbe,
– glavobole,
– revmo, ipd.

Kdaj manualna terapija ni priporočljiva?

Kontraindikacija za manualno terapijo so:
– nosečnost,
– akutna vnetnja stanja,
– tromboza,
– hujša osteoporoza.

Manualna terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Rehabilitacija poškodbe zajema različne pristope. Aparature dodajo svoj izjemno pomemben del v procesu saniranja poškodbe, vendar marsikdaj samo te niso dovolj. Manualna terapija je tukaj ključnega pomena. S ponosom lahko rečemo, da smo specializirani za ortopedske poškodbe, katere tudi maksimalno hitro in učinkovito zdravimo s pomočjo manualne terapije. Naročite se na fizioterapevtsko obravnavo.

NAROČITE SE