Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal

Refleksoterapija je ena najstarejših metod zdravljenja. Njen nastanek seže v čas prastarih civilizacij, ki so iz kolektivno nezavednega v zavest posvečenih posameznikov prenesle znanje in instinkt prvinskega, z globoko vero v duhovni svet prežetega čuta po zdravljenju.

Naši predniki niso imeli podrobnega znanja o anatomiji in fizioloških telesnih procesih. Zaradi nagona po lajšanju bolečin in s tenkočutnim opazovanjem pa so odkrivali učinkovite metode zdravljenja.

Tradicionalne medicine (ayurveda, tradicionalna kitajska medicina, medicina ameriških in avstralskih staroselcev) obravnavajo človeka kot celoto, ki je sestavljena iz več različnih, med seboj neločljivo povezanih celostnih komponent, ki so vpletene v okolje. Veliko zdravilskih metod, vključno z refleksoterapijo izhaja iz vzhodnjaških načinov zdravljenja, ki izhajajo iz drugačnih izhodišč kot sodobna znanstvena (ortodoksna) medicina.

Bolezen je posledica več vzrokov, med katerimi je najpomembnejši zastoj ali upočasnitev toka življenjske energije.

Refleksoterapija kot znanstvena disciplina, ki jo poznamo danes, se je razvila v začetku 20. stoletja, ko so njeni začetniki razvili sistem con, ki ustrezajo posameznim telesnim organom. Nova dognanja so zelo podobna tradicionalnim odkritjem, vse pa temeljijo na sistemu telesnih energij, pri pretoku katerih je terapevt zgolj prevodnik, saj so s pristno življenjsko energijo telesu dane možnosti, da se samo pozdravi.

Temelji na predvidevanjih, da življenjska energija deluje skozi celotno telo, zlasti pa po kanalih, ki niso snovni in so zato nevidni. Ko organi zaradi pretoka energije ne delujejo pravilno, se ta sprememba odrazi na površini telesa, na obrazu, dlaneh in stopalih.

V refleksologiji pomeni refleksno oziroma zrcalno, odsev organa ali organskega sistema v refleksni coni na stopalu ali dlaneh, ki sta medsebojno energijsko povezana preko energijskih kanalov.

Z otipavanjem stopala lahko refleksoterapevti odkrijemo blokirane energentske kanale in z masažo ustrezne cone na stopalu ponovno vspostavijo ravnotežje v toku energije. Posamezne cone na stopalih so preko energijskih kanalov neposredno povezane z organi in organskimi sistemi v telesu. Na isti osnovi temeljijo tudi sistemi zdravljenja z masažo akupresurnih točk, akupunktura, shiatsu, tui-na masaža in podobne druge.

Refleksna terapija stopal je torej zdravilska manipulativna telesna metoda, ki omogoča celostni način zdravljenja.

NAROČITE SE
Mnenje obiskovalcev:
Refleksna masaža stopal
4.3 (85.45%) od 11 ocen