Športna masaža

Športna masaža predstavlja “zdravljenje z dotikom” ter se osredotoča na fiziologijo in mišično-kostni sistem. Na splošno je takšna masaža dokaj močna, saj mora priti do sprostitve prenapete mišice.

Cilj športne masaže je obnovitev strukturne povezave in ravnovesja v telesu s sproščanjem napetosti, ki lahko ovirajo gibanje in držo. Deluje na vezivna tkiva, ki so zaradi stalnih ponavljajočih se gibov pri športu ali delu postala trda in neelastična.

Športna masaža obdeluje mišične ovojnice s trenjem in raztezanjem ter tako sprošča celotno telo. Športna masaža prav tako služi maksimalni pripravljenosti športnik, vrhunskega kot rekreativnega, in ohranjanju športnikove forme na najvišjem nivoju v smislu preprečevanja morebitnih poškodb.

Kakšne blagodejne učinke vse ima športna masaža?

- Zmanjša otekanja pri mikropoškodbah,
- pospeši krvni obtok,
- odplavlja mlečno kislino iz mišic,
- zmanjša pojav krčev,
- sprošča otrdele mišice,

Športna masaža kakor tudi ostale vrste masaž so cenjene zato, ker prispevajo k dobremu počutju telesa in duha. Ko se v telesu sprosti napetost, izgine tudi obremenjenost, kar vodi v občutke lahkotnosti in sreče.

Naše čustvene spremembe vplivajo na hormonski odziv, do katerega pride prav med masažo. Zmanjša se stresni kortizol in poveča dobri hormon oksitocin.

NAROČITE SE
Mnenje obiskovalcev:
Športna masaža
4.5 (89.6%) od 25 ocen