Trigger point terapija

Trigger point terapija

Kaj je trigger point terapija?

Trigger point terapija pomaga pri odpravi vozličev v mišicah in s tem dolgoročno zmanjša bolečino.

Terapija imenovana tudi miofascialne prožilne točke je vrsta manualne tehnike, kjer v specifičnih točkah v mišici odpravljamo bolečine.

Se sprašujete zakaj vas boli vratni predel hrbtenice? Morda križ ali katerikoli drug predel telesa? Rentgenska slika že prikazuje degenerativne spremembe na vašem skeletu? Takšne spremembe povzročijo tudi prenapetost mehkega tkiva in vozliče. Posledično lahko pride do lokalne, kakor tudi prenesene bolečine.

Velikokratkrat slišimo koga reči: “Joj vrat me tako boli, ves je zategnjen in poln vozlov.”Trigger točke ali bolečinske točke so posebne točke v mišicah, ki so izredno občutljive in tudi pogost razlog za bolečine v mišicah.


Zakaj se trigger točke sploh pojavijo?

Zaradi prisilne drže, ponavljajočih se gibov in prekomernih obremenitev se mišice skrajšajo in otrdijo, kar pa vodi v omejeno gibanje in kronične glavobole. Na bolečih točkah pride do zastoja krvnega pretoka in zbiranja toksinov, zakrčenosti mišic ter prekomerne vzdraženosti živcev.

Od česa vse dobimo vozliče?

- sključeno sedenje
- slaba drža,
- ponavljajoči se gibi pri športu,
- velika prsa,
- poškodbe vratu,
- pomanjkanje raztezanja mišic,
- po operacijah, itd.

Zakaj se odločiti za “triggerce”?

Pri trigger point terapiji s posebnimi manualnimi tehnikami stimuliramo najbolj bolečo točko v mišici in jo s tem sproščamo. Trigger terapija je za razliko od drugih rahlo boleča, vendar izjemno učinkovita pri odpravljanju bolečin, napetosti v predelu hrbtenice (išias in vratna hrbtenica), ramen in rok, pri teniškem komolcu, sindromu karpalnega kanala, burzitisih ...


NAROČITE SE
Mnenje obiskovalcev:
Trigger point terapija
4.9 (97.83%) od 120 ocen