Vakuumska terapija – cupping

Cupping metoda ali vakuum terapija

Kaj je cupping?

Gledate po televiziji športnike, ki imajo temno modre kroge po telesu? Ali prijatelja, ki je prišel s fizioterapije pomodrel, ker so mu s cupping terapijo sproščali mehko tkivo po poškodbi? Cupping ali vakuum je izjemno koristna metoda za odpravljanje “vozličev”, sproščanje in raztezanje mišične fascije ter odplako toksinov iz telesa.

Kako deluje cupping terapija?

Ventuze ali šalčke se prilepijo na kožo tako, da se iz njih izsesa zrak, kar ustvari negativen tlak. S tem se vaša koža izboči, pod njo pa pride do povečane lokalne prekrvavitve in večje vsebnosti kisika, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi.


Zakaj izbrati cupping?

Cupping je odlična izbira pri otrdelih in preobremenjenih mišicah, nedavnih poškodbah kostnega ali mišičnega sistema, nespečnostjo, kroničnem stresu...

Vezivno tkivo se regenerira izjemnno hitro, ponovno postane elastično, dodatno pa izginejo še vdolbine pomarančne kože v kolikor bi tretma ponavljali v določenih časovnih obdobjih s posebno tehniko drsenja po koži. Z ustvarjanjem krožne kožne gube spodbuja nastajanje kolagena, kar posledično pripomore k bolj gladki teksturi in čvrstemu videzu kože.


Koliko časa traja, da modrice izginejo?

Praksa kaže, da modrice ostanejo vidne še približno kakšen teden po terapiji. Lahko so občutljive na dotik in boleče ob gibanju, vendar slednje ne več kot kakšne tri dni.


Ali ste vedeli?
Cupping vakuum metoda se je uporabljala že v času starodavnih kultur Grkov, Egipčanov, Kitajcev… Lahko torej rečemo, da ima cupping metoda že večtisočletno tradicijo. Uporabljali so jo za zdravljenje vročinskih stanj, bolečine in slabega počutja. Dokler niso poznali stekla so se uporabljali najrazličnejši pripomočki, kot so bambusove palice in živalski rogovi.

NAROČITE SE
Mnenje obiskovalcev:
Vakuumska terapija – cupping
4.9 (97.33%) od 15 ocen